Fair trade - MD Services BV - Promoting Your Business

Fair trade

Volgens MD Services is handel de meest duurzame vorm van hulp, als deze transparant en fair is. Het maakt de waarde van het product en van fair trade zichtbaar.

1. Kansen bieden aan economisch achtergestelde producenten| - gifbanner3.gif

2. transparantie en verantwoording

3. Eerlijke handelspraktijken

4. Een eerlijke prijs

5. Geen kinderarbeid en gedwongen arbeid

6. non-discriminatie, seksegelijkheid, vrijheid van associatie

7. Goede arbeidsomstandigheden

8. Capaciteit versterken

9. Promotie van fair trade

10. Respect voor het milieu

MD Services koopt zoveel mogelijk fairtrade producten in.
Lokale gemeenschappen in ontwikkelingslanden hebben hierdoor een inkomstenbron
en het vergroot hun zelfredzaamheid.
Eerlijke handel betekent dat producenten een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Een prijs die in goede verhouding staat tot de productiekosten en die niet bepaald wordt door verhoudingen op de internationale markt.

Het verhaal achter onze producten is erg belangrijk:
de boodschap van een betere wereld. Niet iets van 'ver weg', nee juist iets waar wij hier in het rijke westen veel aan kunnen doen!
Door van onverschillige kopers te veranderen in bewuste kopers, bedrijven, organisaties en consumenten.

Onze producten worden zoveel mogelijk ingekocht bij fairtrade organisaties of bij organisaties die fair trade hoog in het vaandel hebben staan. Hierdoor stimuleren we de werkgelegenheid van de lokale bevolking. Eerlijke handel betekent ook dat de producten onder goede arbeidsomstandigheden zijn gemaakt, zonder uitbuiting en zonder kinderarbeid.

Positief en waardevol

Of het nu om een bijzonder relatiegeschenk gaat of een gewoon cadeau, een fairtrade geschenk heeft altijd een hogere attentiewaarde. Want u geeft een cadeau met meerwaarde, een cadeau met een verhaal.
Zo laat u een positieve indruk achter van uw bedrijf, instelling of uzelf. Want met en fairtrade cadeau draagt u bij aan een betere wereld, een rechtvaardiger wereld. Zo'n cadeau is niet alleen fijn om te ontvangen maar bovendien een groot compliment voor de gever!

Verantwoord en duurzaam

MD Services streeft ernaar haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Dat doen we door maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Goede doelen

Met de verkoop van fairtrade producten draagt MD Services bij aan armoedebestrijding.

Warchild

MD Services is trots business partner te zijn van Warchild. Wij steunen Warchild onder andere elke maand met een financiële bijdrage.

Gedrags Code