E-Commerce - MD Services BV - Promoting Your Business

E-commerce

Wie heeft er vandaag de dag nu niet ooit eens iets via internet gekocht? E-commerce is een verschijnsel dat zich alleen maar verder zal ontwikkelen. Tijd dus om op de trein te stappen en ook úw handel ook via internet aan te bieden!

E-commerce en e-business: niet helemaal hetzelfde

De begrippen e-commerce en e-business worden vaak door elkaar gebruikt, maar betekenen niet exact het zelfde. Electronic business is de gehele automatisering van handelsprocessen. E-commerce houdt zich specifiek bezig met de marketing, verkoop en distributie van producten en diensten via internet en andere netwerken.

Als u actief bent met e-commerce is de kans groot dat u een webwinkel exploiteert waar het mogelijk is om online artikelen te bestellen.

Voordelen van e-commerce t.o.v. traditionele handel

Ten opzichte van meer conventionele verkoopactiviteiten biedt de handel via internet de volgende kansen:

E-commerce is niet plaatsgebonden?

De klant bezoekt de webwinkel per computer. Zaken als afstand tot de klant, bereikbaarheid en parkkeerruimte spelen geen rol.
U kunt met een webwinkel in theorie klanten over de hele wereld bedienen.

Webwinkels kennen geen openingstijden| - E-Commerce.png

De rol van de webwinkelier is beperkt tot het afhandelen van bestellingen en het bieden van ondersteuning. Het plaatsen van een bestelling of het stellen van een productvraag kan 24 uur per dag.

Hogere efficiëntie

Doordat er voor een groot afzetgebied geen groot netwerk aan verkooppunten noodzakelijk is, kan er efficiënter gewerkt worden door te werken met een toegespitste voorraad en personeelsbezetting. Veel service, zoals veel gestelde vragen, kan via de website worden afgehandeld.

Breder assortiment?

Doordat winkeloppervlakte geen issue is, kunt u uw online assortiment verbreden. Desgewenst kunt u bepaalde artikelen pas bestellen bij uw leverancier zodra hiervoor een order is binnengekomen. Dit maakt ook niche markten rendabel.

Kansen voor directe online marketing?

Door middel van links en advertenties klikken uw klanten rechtstreeks door naar uw online verkoopkanaal.

Bent u overtuigd van de kansen van e-commerce voor uw bedrijf? Dan wensen wij u veel succes toe bij uw stappen op het wereldwijde web!

Mocht u echter een gedegen internet partner zoeken om u hier bij te helpen bent u ook bij MD Services aan het juiste adres. We vertellen u graag de mogelijkheden voor uw bedrijf!